PLANNEN MAKEN

Bijgewerkt op: 7 nov. 2021

Als je je bruiloft gaat plannen is er ontzettend veel informatie te vinden, ook over fotografie. Misschien ben je overweldigd, of ben je gewoon nieuwsgierig: waar begin je? 


Als je overweldigd bent door alle informatie die er op je af komt of gewoon nieuwsgierig bent naar het boeken van een pakket voor bruidsfotografie, zal ik je een geheim verklappen: er is geen perfecte manier om een bruiloft te plannen. Regels zijn er eigenlijk ook niet, hoogstens ervaringen van mensen om je heen die voor hen goed zijn uitgepakt. Je hoeft nog niet te weten waar je precies gaat trouwen en wanneer het feest zal plaatsvinden. In plaats daarvan, laat alles even los en bedenk vooral hoe je wil dat de dag voelt - niet alleen wanneer, waar en hoe je eruit ziet.


Wanneer je klaar bent, wanneer je weet hoe jij je op je bruiloft wilt voelen, vanaf dat moment ben ik er om met je mee te denken over jouw bijzondere dag. Ik werk samen met je om bewuste keuzes te maken en zo stap voor de stap een belevenis te creëren die net zo uniek is als jij.


In het kort: zeven stappen van kennismaking tot afronding

1. Laat me weten dat je geïnteresseerd bent in mijn fotografie

2. Kies een pakket dat bij jullie past

3. Boek mij door het tekenen van jullie contract en een aanbetaling van 50%

4. Jullie boeken alles wat je nodig hebt voor die speciale dag

5. Jullie trouwen

6. Ik stuur jullie een sneak peek, een kleine preview

7. Jullie ontvangen alle foto's op usb + een mini album met de mooiste foto's


Wil je weten wat je kunt verwachten? Hieronder lees je iets meer over hoe mijn boekingsproces eruit ziet.


Laat me weten dat je geïnteresseerd bent in mijn fotografie - De eerste stap die we samen zetten is een kennismaking. Ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en ik denk dat het een super goed idee is om elkaar te zien en elkaar te leren kennen. Het helpt mij om jullie verhaal te begrijpen en om dit vast te leggen op een manier die echt bij jullie past.


Alle ontmoetingen vinden plaats bij mij thuis in AmsterdamIk heb een grote voorkeur om elkaar in het echt te ontmoeten, maar soms is dat lastig. Bellen of FaceTime is daarom ook een alternatief. Laat een berichtje achter en we spreken elkaar snel!


Kies het aantal uren dat bij jullie past - Start jullie dag relaxed aan het einde van de middag? Of willen jullie juist terug kijken op jullie bruiloft als een volledige dag, gevuld met feestelijke momenten? Wanneer je weet hoe je wilt dat jullie dag voelt, kan ik je helpen om te beslissen hoe veel uur je aan fotografie nodig hebt om jullie verhaal te vertellen.


Omdat ik afgelopen jaren heb gemerkt dat elke bruiloft maatwerk is, werk ik niet meer met standaard pakketten, maar stel ik er graag een samen met jullie. We kletsen hier uitgebreid over tijdens onze kennismaking. Algemeen geldt dat, om een compleet beeld van je bruiloft te maken, het het mooiste is als ik er vanaf een deel van het voorbereiden tot de start van het feest bij ben. Mocht het nodig zijn dan is het ook altijd mogelijk om 1 of 2 uur extra te boeken, later in het planningsproces of zelfs op de dag zelf. Soms wil je gewoon de ruimte hebben om extra te genieten van een moment.


Mochten jullie een weekend bruiloft plannen of willen trouwen in het buitenland, dan ben ik meer dan blij om jullie te vergezellen! Ik ben dol op reizen en doe graag bruiloften in het buitenland. Als je een weekend bruiloft hebt, kan de dag ervoor en erna ook bijgeboekt worden. Ik hoor er graag alles over!


Boek mij door het tekenen van jullie contract en een aanbetaling van 50% - Wanneer je een pakket hebt gekozen dat goed bij jullie past, zal ik jullie een factuur sturen voor een aanbetaling van 50% en een contract om onze afspraken definitief vast te leggen. Dit zorgt ervoor dat jullie datum gereserveerd is en het geeft mij een voorschot om aan de slag te gaan met de voorbereiding voor jullie bruiloft, inclusief het maken van een moodboard en het zoeken naar de mooiste plekjes om jullie liefde vast te leggen die je niet zomaar vindt met een snelle Google zoekopdracht.


Jullie boeken alles wat je nodig hebt voor die speciale dag - De kans is groot dat na onze ontmoeting de tijd vliegt. De tijd waarin jullie de trouwlocatie boeken, de mooiste trouwkleding uitzoeken, bloemen verzamelen en nog veel meer. De kans is ook groot dat wij in die periode regelmatig contact hebben over bijvoorbeeld het draaiboek, bijzondere details van de dag of vragen over de organisatie van de bruiloft. Ik heb al veel bruiloften gezien en kan jullie daarom door mijn netwerk verbinden met allerlei toffe ondernemers die jullie kunnen helpen de sfeer te creëren op de dag die jullie voor ogen hebben.


Daarnaast denk ik graag mee over de indeling van de dag. Met in mijn achterhoofd het fijnste licht van vroeg in de ochtend tot aan het einde van de dag, de meest relaxte momenten en prachtige fotolocaties in de buurt. We maken een indeling die er zo uit ziet dat de focus ligt op de aandacht die jullie voor elkaar hebben en het avontuur dat jullie die dag plannen.


Omdat ik het vooral heel belangrijk vind dat je geniet van je dag en niet teveel bezig bent met foto’s maken, adviseer ik je om, samen met je geliefde, na de ceremonie een half uurtje tijdens de borrel weg te sneaken. Als ik dan met jullie mee mag, is dat voldoende om een aantal hele mooie foto’s van jullie samen te maken en is het tegelijk een fijn moment om even samen te zijn, terwijl je gasten zich vermaken met een hapje en drankje.


Tot slot probeer ik jullie ook altijd nog een kwartiertje mee naar buiten te nemen tijdens het 'golden hour', wat mij betreft het moment van de dag met het allermooiste zachte en warme licht voor foto's.


Jullie trouwen - Na maanden (of soms zelfs meer dan een jaar) van plannen, is het tijd om het jawoord te geven! Ik kan niet wachten om erbij te zijn om elk moment van jullie dag vast te leggen en jullie te voorzien van foto's die het gevoel van ieder moment vangen, de beleving van jullie bruiloft. Meer weten over hoe ik werk? Lees het hier.


Ik stuur jullie een sneak peek, een kleine preview - Het is zo belangrijk om een paar foto's te hebben, snel nadat jullie getrouwd zijn, om na te genieten van de magische momenten die jullie samen hebben beleefd. Dat is precies de reden waarom ik mijn stellen altijd een kleine digitale galerij stuur (minimaal 10 stuks), zodat jullie iets hebben om te delen met de mensen die het meest dichtbij je staan of om gewoon voor jezelf te houden als warme herinnering.


Jullie ontvangen alle foto's in een online galerij + een mini album met de mooiste foto's - Ik doe mijn best alles foto's binnen 8-10 weken met jullie te delen. Wanneer ik de volledige set aan foto's bewerkt heb, ontvangen jullie deze digitaal. Daarnaast ontvangen jullie, ongeacht hoe veel uren jullie hebben afgenomen, een mini album met de mooiste foto's.


Mochten jullie voor een prachtig full size album (lees hier meer over albums) hebben gekozen, dan vraag ik jullie om de mooiste beelden te selecteren. In de weken daarna zal ik een ontwerp maken, wat we samen zullen doorlopen. We doen dat tijdens een (video)meeting, waar we eventuele aanpassingen ter plekke kunnen doorvoeren. Op dat moment kunnen jullie ook kiezen uit het design voor de buitenkant van het album! Ik leg jullie tot slot de definitieve versie voor en indien akkoord zal ik dit album voor jullie bestellen. De levertijd is gemiddeld zo'n 3-4 weken.


Dat is het! Ik zou het super leuk vinden om dit proces met jullie te beginnen. Klik hier en vertel me meer over jullie!138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

WERKWIJZE